30525 os.com

 

Bu oyun gerçekten muhteşem.Ben şu ana kadar bir oyuna tam puan vermedim ama bu oyun tam puanı hakediyor 16 ve 8 bit grafikleri olmasına aldanmayın.Zaten bir oyunda grafiği kötü diye bakmamazlık ta yapmayın.Bu oyunu oynayın zaten oyun bitince grafiğin bir oyundaki en önemsiz faktör olduğunu anlarsınız.

SENARYO

Senaryoyu size nasıl anlatıcağımı düşünüyorum ama bir türlü aklıma gelmiyor.Yani başlasam bir 10 sayfa yazarım. Oyunda her karakterle ayrı bir bağ kurduğunuz dan hikayede ilginçleşiyor .Elimden geldiğince anlatacağım.Yıllar önce insanlar ve canavarlar dünya ya hüküm sürüyormuş.Bir gün insanlar canavarlara aniden saldırmış ve canavarları yenmişler.İnsanların en güçlü 7 büyücüsü canavarları yer altına hapsetmişler .201X yıllarında bir çocuk Ebott adı verilen bir dağa düşer ve uzun süre sonra canavarlar dünyasına gelen ilk kişidir en azından o öyle sanar.Flowey isimli bir çiçekle karşılaşır en başta iyi bir canavar gibi görünse de çok kısa bir süre sonra gerçek yüzünü görürüz bize tam saldıracakken Toriel isimli çok yardım sever bir canavar bizi kurtarır ,evine götürür ,yemek ikram eder.Toriel’in evindeyken alt akta giden bir yol görürüz ve aşağı indiğimizde Toriel buraya gitmememiz gerektiğini çok tehlikeli olduğunu söyler biraz ısrar edince Toriel’le savaşmak zorunda kalırız ister öldürür istersek te merhamet ederiz.Sonra ise serüven başlar bizi bekleyen bir sürü süpriz vardır bu süprizlerin ilki iskelet kardeşlerdir bu iki kardeşten biri akıllıyken biri salaktır.Büyük olan bir insan avlayıp kral muhafızı olmak ister ve bizi aptallığıyla güldürüp durur.Tabi küçük olan iskeletin yaptığı garip espirileri de unutmadım.Zamanla ikisiylede aramız iyi olur nerdeyse her yerde karşılaşırız.Krallığa geldiğimizde Alphys isimli bir bilim adamıyla karşılaşırız bize Mettaton ile savaşırken çok yardımı dokunur bize rehberlik eder bize hayranlık duyar bu hayranlık aşık olma derecesindedir.Mettaton’u yendikten sonra kralın taht odasına doğru ilerleriz.İlerlerken oyunun başında bize yardım eden evine alan Toriel’in evine rastlarız içini biraz gezerken oradaki canavarlar size Asriel’in hüzünlü hikayesini anlatır.Yıllar önce bir insan Ebott dağına düşer Asriel onu bulur.Asriel kralın ve kraliçenin çocuğudur. Asriel insanı eve getirdiğinde kral ve kraliçe insanı kendi çocuğu gibi severler yıllar sonra insan hastalanır ve son isteiğinin köyündeki çiçekleri görmek istediğini söyler ama bariyer hala var olduğu için Asriel dış dünya ya gidemez.İnsan ertesi gün ölür ve Asriel o acıyla kardeşinin ruhunu emer ve bariyerden kardeşinin cesediyle beraber çıkar.İnsanın köyüne varan Asriel orada çiçeklerin arasına kardeşini bırakır bunu gören köylüler insanı Asriel’in öldürdüğünü düşünür ve saldırır fakat Asriel karşılık vermez. Asriel canavarlar dünyasına geri döner ve çok dayanamadan ölür.Kral ve kraliçe iki oğlunu da aynı gün içerisinde kaybetmiştir.Bu hüzünle kral Asgore Dreemurr yer altına gelen her insanı öldürüp 7 ruhla bariyeri kaldıracaktır 6 insanı öldürür biz 7. ruhuduk ve kral Asgore Dreemurr yendik.Fakat sinsi ve kelimenin tam anlamıyla canavar olan Flowey bi anda belirir kralı öldürür ve 6 insan ruhunu alıp güçlenir.6 insan ruhu bile bizi durduramaz Flowey bozguna uğrar ve bize seçim sunulur ister öldürün ister yaşamasına izin verin…

OYNANIŞ

Oynanış gayet güzel hiç alışmadığımız türden bir oynanışa sahip.Düşmanlarla bir ekranda savaşıyoruz bir kalp var biz oyuz ve düşmanın saldırılarından kaçıyoruz.Kulağa basit bir mekanik gibi gelsede eğlenceli ve zor bence güzel bir mekanik.

KARAKTERLER

Karakterli anlatamam yani oyundaki her karakter güzel hepsinin kendi hikayesi kendi yaşantıları var.Eğer oyunu oynarsanız her karaktere aşık olacaksınız hepsi çok güzel.

GRAFİK,SES,MÜZİK

Grafikler 8 ve 16 bit grafiklerden yapılmış.Bu oyun size bir oyunda grafiğin en gereksiz şey olduğunu anlatıyor bildiğiniz grafikleri zerre umursamadan oyniyacağınızdan eminim.Seslendirme tek kişinin yaptığı bir oyuna göre mükemmel normalde de mükemmel.Müziklere diyebileceiğmi bir şey yok şu incelemeyi yazarken bile dinliyorum.

ARTILAR

+Senaryo.
+Karakterler.
+Oynanış.
+Grafik.
+Ses.
+Müzik.

EKSİLER

Ne yazık ki yok

Bu arada oyunu bir firma falan yapmadı.GameMaker’dan 1 kişi tarafından yapılmış bir oyun bu bence adama bi şirket falan verin.Ubisoft vb dandik firmaların oyunlarından sıkıldık hakeden birilerinin şirketi olsunda bizde güzel oyunlar oynayalım.

PUAN:10/10 (Bu puanı benden sadece bu oyun alabilir.)

Author jagibu
Published
Categories İncelemeler
Views 62

Comments

No Comments

Leave a Reply